Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw door verlies of verandering

Het verlies van een dierbaar mens of dier, van werk of gezondheid. Veranderingen zoals kinderen die uit huis gaan, een verhuizing, een scheiding, ouder worden en ga zo maar door. Soms is het heel recent maar ook verliezen en veranderingen van jaren terug ‘verjaren’ niet en blijven (gelukkig?) voelbaar. Soms is het verlies of de verandering zo groot dat begeleiding daarbij heel wenselijk kan zijn. Ik kan je in deze fase in je leven en bij het beleven van dit proces begeleiden. Aanraking, aandacht en massage spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees hier mooie interviews over dit onderwerp

Soms gaat het ‘in je lijf zitten’. Niet alleen stijve spieren maar ook een brok in je keel, een steen op je maag en ergens je buik vol van hebben, kunnen fysiek voelbare gevolgen zijn. Aandacht voor deze fysieke emotie geeft vaak ruimte aan dat wat gevoelt wil worden en brengt aanvaarding en ‘omarming’ van het verlies of de verandering dichterbij.

Tijdens de behandelingen is er extra aandacht voor jouw rouw en gaan we door middel van oefeningen en aanraking op zoek naar de kracht in jou die gevonden wil worden. We doen een aantal oefeningen die gericht zijn op bewustwording van jouw verliezen en veranderingen. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor het voelen in je lijf door middel van aanraking en / of massage.