Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw door verlies of verandering

Het verlies van een dierbaar mens of dier, van werk of gezondheid. Veranderingen zoals kinderen die uit huis gaan, een verhuizing, een scheiding, ouder worden en ga zo maar door. Soms is het heel recent maar ook verliezen en veranderingen van jaren terug ‘verjaren’ niet en blijven (gelukkig?) voelbaar. Soms is het verlies of de verandering zo groot dat begeleiding daarbij heel wenselijk kan zijn. Ik kan je in deze fase in je leven en bij het beleven van dit proces begeleiden. Aanraking, aandacht en massage spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees hier mooie interviews over dit onderwerp

Soms gaat het ‘in je lijf zitten’. Niet alleen stijve spieren maar ook een brok in je keel, een steen op je maag en ergens je buik vol van hebben, kunnen fysiek voelbare gevolgen zijn. Aandacht voor deze fysieke emotie geeft vaak ruimte aan dat wat gevoelt wil worden en brengt aanvaarding en ‘omarming’ van het verlies of de verandering dichterbij.

 

Tijdens de individuele begeleiding en groepsbegeleiding is er extra aandacht voor jouw rouw en gaan we door middel van oefeningen en aanraking op zoek naar de kracht in jou die gevonden wil worden.

 

Individueel begeleidingstraject

Het begeleidingstraject bestaat uit een intake en 5 behandelingen van 65-70 minuten die op een voor jou geschikt moment gepland worden. Tussen iedere behandeling zit 1 tot 2 weken tijd zodat je tijd en ruimte hebt om het één en ander op je in te laten werken.

Tijdens de behandelingen doen we een aantal oefeningen die gericht zijn op bewustwording van jouw verliezen en veranderingen, doen we lichaamsgerichte oefeningen en zal daarnaast aandacht zijn voor het voelen in je lijf via aanraking of massage. De laatste behandeling maken we (als het weer het toelaat) een wandeling door het bos om op zoek te gaan naar de spiegels die de natuur biedt bij jouw rouwproces en kijken we samen terug op de voorgaande behandelingen. Na deze 5 ontmoetingen is het uiteraard mogelijk de begeleiding voort te zetten door middel van losse behandelingen als daar behoefte aan is.

De intake en de 5 behandelingen kosten samen €300,00

 

Groepsbegeleidingstraject

Het begeleidingstraject bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur met minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten doen we een aantal oefeningen die gericht zijn op bewustwording van jouw verliezen en veranderingen. Tijdens iedere bijeenkomst zal daarnaast aandacht zijn van het voelen in je lijf via aanraking of massage. De laatste behandeling maken we (als het weer het toelaat) een wandeling door het bos om op zoek te gaan naar de spiegels die de natuur biedt bij jouw rouwproces en kijken we samen terug op de voorgaande behandelingen. Doordat je in een groep werkt, kun je ervaringen delen en kun je goed voelen wat aandacht krijgen én geven doet met jezelf en met de ander. Na deze 5 ontmoetingen is het uiteraard mogelijk de begeleiding voort te zetten door middel van losse individuele behandelingen als daar behoefte aan is.

De kosten voor de 5 bijeenkomsten zijn €150,00 per persoon.

 

Er zij op dit moment geen groepsbijeenkomsten gepland maar je kunt je aanmelden als je interesse hebt.

 

Aanmelden kan door hier een bericht en je gegevens achter te laten.