Therapeutische massage

Ik werk voornamelijk op basis van de klassieke massage, aangevuld met andere technieken waarvoor ik opgeleid ben. We bespreken voorafgaand aan iedere behandeling wat op dat moment geraakt wil worden, of je last hebt van stijve spieren, welke gebieden je behandeld wilt hebben en hoe. De massages worden meestal op de blote huid gegeven maar in overleg is het ook heel goed mogelijk om te behandelen over de kleding heen. De technieken worden veelal gecombineerd ingezet tijdens een behandeling. In de praktijk kan ik je meer uitleggen over de verschillende technieken. Hieronder meer informatie over een paar bijzondere therapeutisch massages:

Voetreflextherapie

Tijdens voetreflextherapie behandel ik verschillende punten op de voet die in verbinding staan met de organen in het lichaam. Ziekte en een gebrek aan evenwicht in het lichaam of in de organen, kunnen leiden tot energieblokkades. Door de behandeling worden deze blokkades verminderd of opgeheven waardoor het lichaam beter in staat is zelf te herstellen. De voeten kun je zien als een 'kaart' van het lichaam. Door het drukken op of het masseren van bepaalde punten kan pijn verminderen en voel je je vitaler. 

 

Lichaamsgericht begeleiding bij rouw en verlies, haptotherapie

Soms gaat rouw ‘in je lijf zitten’. Stijve spieren, spanning in je lijf, een brok in je keel of een steen op je maag, kunnen fysiek voelbare gevolgen zijn. Niet alleen het verliezen van een naaste door overlijden veroorzaakt rouw maar ook een verandering in je werk, verlies van gezondheid, een kind dat uit huis gaat, een huisdier dat overlijdt, een scheiding, misbruik, verlies van jeugdigheid, een verhuizing en nog veel meer verliezen en veranderingen kunnen lijden tot rouw in het lichaam. Samen doen we een aantal oefeningen waardoor je je bewust wordt van het effect dat emoties hebben op je fysieke lichaam. Daarnaast zal er aandacht zijn voor het voelen in je lijf door middel van aanraking en therapeutische massage. Hierdoor gaat rouw niet 'weg' maar wordt het wel 'zachter' en makkelijker te dragen. Samen vinden we de kracht in jou die gevonden wil worden.

 

Voeding- en kruidenadvies

Heb je fysieke en/of mentale klachten, heb je een zwangerschapswens of ben je zwanger, raak je op leeftijd of wil je je immuunsysteem versterken? Om lekker in je vel te zitten, heeft je lichaam de juiste voedingsstoffen nodig. Wat ‘de juiste’ voedingsstoffen zijn, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in een tekort of een teveel aan bepaalde voedingstoffen, vitaminen en/of mineralen. Voeding is één van de belangrijkste manieren om het lichaam gezond en fit te krijgen én te houden. 

Kruiden kunnen ondersteunend ingezet worden om klachten te verminderen of het mentale welzijn te bevorderen. Het grote voordeel van kruiden is dat ze nauwelijks bijwerkingen hebben. Samen kijken we welke thee, pil of tinctuur het beste bij jou past.

Wat goed is voor de één is niet altijd goed voor de ander, een standaard advies zal je dus niet krijgen. Tijdens een gesprek neem ik alle tijd voor je. We bespreken niet alleen je klacht en je voedingspatroon maar ook je leefsituatie en je mentale welzijn. Vooral kijk ik naar jou als persoon. Vaak voel je je binnen een maand al een heel stuk beter door kleine aanpassingen in je voedingspatroon en leefgewoonten. Soms zijn drastischer maatregelen nodig. Door deze persoonlijke benadering krijg je altijd een advies dat bij jou en jouw situatie past. Allereerst vul je zelf een uitgebreide vragenlijst in en hou je drie dagen een voeding- en leefstijl dagboek bij. Dit bespreken we bij de intake. Een voedingsadvies neemt in totaal drie consult-uren in beslag, 1 uur voor de intake, 1 voor het uitschrijven van een uitgebreide adviesrapport inclusief menu suggesties en 1 voor het bespreken van het advies.

 

Aromatherapie

Etherische oliën kunnen zowel via de neus (reuk) als via de huid helpen je geest in balans te brengen en je lichaam ondersteunen om gezond te blijven. Tijdens de behandeling kan ik aromatherapie ondersteunend inzetten. De biologische etherische oliën die ik gebruik hebben bijvoorbeeld rustgevende, opwekkende of immuun-versterkende eigenschappen van planten (delen). De geur heeft vaak binnen 10 minuten invloed en bevordert je emotionele, lichamelijke en geestelijke welzijn. Ook gebruik ik de etherische oliën door de massage olie zodat de olie ook via de huid intrekt en inwendig zijn werk kan doen.