Welkom » Behandelvormen

Therapeutische massage

Meerdere massage-technieken worden individueel of in combinatie met andere technieken ingezet bij de behandeling zoals klassieke massage, bindweefselmassage, haptomassage, integratieve massage, dynamische massage, enzovoort. Welke techniek ingezet wordt bepalen we per keer samen. Hieronder uitleg van een aantal mogelijke behandelmethoden:

EMDR - RDI

EMDR, ofwel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Dit kan een verkeersongeluk, (seksueel) misbruik, geweld of een beet van een hond zijn, maar ook het overlijden van iemand in je omgeving of ruziënde ouders om je heen. Ook bij een negatief zelfbeeld kan EMDR goed werken.

RDI, ofwel Resource Development and Installation, is een variant van EMDR waarbij de therapie zich juist richt op het versterken van kwaliteiten en vermogens die je al bezit. RDI is zeer werkzaam als je iets wilt doen dat je angstig maakt of waar je onzeker van wordt, zoals rijangst, presentatie angst, hoogtevrees en dergelijke.

 

Bij deze twee behandelmethoden wordt gewerkt met het afleiden van het brein door middel van een lamp, geluid en / of trillingen. 

 

Voetreflex behandeling

Tijdens een behandeling voetreflex masseer ik verschillende punten op de voet die in verbinding staan met organen en lichaamsdelen. Door de behandeling kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven waardoor het lichaam beter in staat is zelf te herstellen. De voeten kun je zien als een 'kaart' van het lichaam. Door het drukken op of het masseren van bepaalde punten kan pijn verminderen en voel je je vitaler. 

 

Lichaamsgericht begeleiding bij rouw door verlies of verandering

Rouw is verdriet dat je kunt voelen van je kruin tot in je tenen. Een gevoel dat soms geen woorden kent en iets 'stil' kan zetten in je lichaam. Niet alleen het verliezen van een naaste door overlijden veroorzaakt rouw. Ook het verliezen van of een verandering in je werk, je gezondheid, een kind dat uit huis gaat, een huisdier dat overlijdt, een scheiding, misbruik, verlies van jeugdigheid, een verhuizing en nog veel meer verliezen en veranderingen kunnen lijden tot rouw in het lichaam. Het erkennen en aanvaarden van dat verdriet kan zeer essentieel zijn. De begeleiding richt zich op het inzichtelijk maken van je rouwmomenten en waar rouw te voelen is in je lijf.

 

Voeding- en kruidenadvies

Heb je fysieke en/of mentale klachten, heb je een zwangerschapswens of ben je zwanger, raak je op leeftijd of wil je afvallen? Om lekker in je vel te zitten, heeft je lichaam de juiste voedingsstoffen nodig. Wat ‘de juiste’ voedingsstoffen zijn, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in een tekort of een teveel aan bepaalde voedingstoffen, vitaminen en/of mineralen. Voeding is één van de belangrijkste manieren om het lichaam gezond en fit te krijgen én te houden. 

Kruiden kunnen ondersteunend ingezet worden om klachten te verminderen of het mentale welzijn te bevorderen. Het grote voordeel van kruiden is dat ze nauwelijks bijwerkingen hebben. Samen kijken we welke thee, pil of tinctuur het beste bij jou past.

Wat goed is voor de één is niet altijd goed voor de ander, een standaard advies zal je dus niet krijgen. Tijdens een gesprek neem ik alle tijd voor je. We bespreken niet alleen je klacht en je voedingspatroon maar ook je leefsituatie en je mentale welzijn. Vooral kijk ik naar jou als persoon. Vaak voel je je binnen een maand al een heel stuk beter door kleine aanpassingen in je voedingspatroon en leefgewoonten. Soms zijn drastischer maatregelen nodig. Het advies wordt uitvoerig met je besproken. Door deze persoonlijke benadering krijg je altijd een advies dat bij jou en jouw situatie past.

 

Aromatherapie

Etherische oliën kunnen zowel via de neus (reuk) als via de huid helpen je geest in balans te brengen en je lichaam ondersteunen om gezond te blijven. Tijdens de behandeling kan ik aromatherapie ondersteunend in zetten. De biologische etherische oliën die ik gebruik hebben bijvoorbeeld de rustgevende, opwekkende of immuun-versterkende eigenschappen van planten. De geur heeft vaak binnen 20 minuten invloed en bevorderen je emotionele, lichamelijke en geestelijke welzijn. Ook gebruik ik de etherische oliën door de massage olie zodat de olie ook via de huid intrekt en inwendig zijn werk kan doen.