Welkom » Behandelvormen

Therapeutische massage

Meerdere massage-technieken worden individueel of in combinatie met andere technieken ingezet bij de therapeutische behandeling zoals klassieke massage, polariteitsmassage, massage zonder handen, dynamische massage, stoelmassage enzovoort. Welke techniek ingezet wordt bepalen we per keer samen. Hieronder uitleg van een aantal mogelijke behandelmethoden:

Voetreflex behandeling

Tijdens een behandeling voetreflex masseer ik verschillende punten op de voet die in verbinding staan met organen en lichaamsdelen. Door de behandeling kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven waardoor het lichaam beter in staat is zelf te herstellen. De voeten kun je zien als een 'kaart' van het lichaam. Door het drukken op of het masseren van bepaalde punten kan pijn verminderen en voel je je vitaler. 

 

Lichaamsgericht begeleiding bij rouw door verlies of verandering

Rouw is verdriet dat je kunt voelen van je kruin tot in je tenen. Een gevoel dat soms geen woorden kent en iets 'stil' kan zetten in je lichaam. Niet alleen het verliezen van een naaste door overlijden veroorzaakt rouw. Ook het verliezen van of een verandering in je werk, je gezondheid, een kind dat uit huis gaat, een huisdier dat overlijdt, een scheiding, misbruik, verlies van jeugdigheid, een verhuizing en nog veel meer verliezen en veranderingen kunnen lijden tot rouw in het lichaam. Het erkennen en aanvaarden van dat verdriet kan zeer essentieel zijn. De individuele begeleiding bestaat uit 5 sessies van 60 minuten en is een combinatie van bewustwordingsoefeningen en lichaamswerk. Je kunt ook kiezen voor een groepstraject van 5 bijeenkomsten van 2,5 uur. Klik hier voor meer informatie.

.

 

Voedingsadvies

Heb je fysieke en/of mentale klachten, heb je een zwangerschapswens of ben je zwanger, raak je op leeftijd of wil je afvallen? Om lekker in je vel te zitten, heeft je lichaam de juiste voedingsstoffen nodig. Wat ‘de juiste’ voedingsstoffen zijn, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in een tekort of een teveel aan bepaalde voedingstoffen, vitaminen en/of mineralen. Voeding is één van de belangrijkste manieren om het lichaam gezond en fit te krijgen én te houden. 

 

Kruidenadvies

Kruiden kunnen ondersteunend ingezet worden om klachten te verminderen of het mentale welzijn te bevorderen. Het grote voordeel van kruiden is dat ze nauwelijks bijwerkingen hebben. Samen kijken we of een thee, een pil of tinctuur het beste bij jou past.

Wat goed is voor de één is niet altijd goed voor de ander, een standaard advies zal je dus niet krijgen. Tijdens een gesprek neem ik alle tijd voor je. We bespreken niet alleen je klacht en je voedingspatroon maar ook je leefsituatie en je mentale welzijn. Vooral kijk ik naar jou als persoon. Vaak voel je je binnen een maand al een heel stuk beter door kleine aanpassingen in je voedingspatroon en leefgewoonten. Soms zijn drastischer maatregelen nodig. Het advies wordt uitvoerig met je besproken. Door deze persoonlijke benadering krijg je altijd een advies dat bij jou en jouw situatie past.

Aromatherapie

Etherische oliën kunnen zowel via de neus (reuk) als via de huid helpen je geest in balans te brengen en je lichaam ondersteunen om gezond te blijven. De biologische etherische oliën die ik gebruik hebben bijvoorbeeld de rustgevende, opwekkende of imuun-versterkende eigenschappen van planten. De geur heeft vaak binnen 20 minuten invloed en bevorderen je emotionele, lichamelijke en geestelijke welzijn. Ook gebruik ik de etherische oliën door de massage olie zodat het kruid ook via de huid intrekt en inwendig zijn werk kan doen.